Festa per la Llengua el 9 d’octubre a la ciutat de València

 Benvolguts amics i amigues,

Refrescats després de les vacances emprenem un nou curs escolar ple de reptes on serà clau que defenguem un sistema educatiu plurilingüe que garantesca la qualitat educativa sota una sèrie de criteris que estiguen a l’altura de les circumstàncies de la societat valenciana. Davant la desorientació i la improvisació de la Conselleria d’Educació en matèria educativa, amb experiments francament inacceptables, Escola Valenciana considera que és imprescindible defendre un sistema educatiu basat en l’ensenyament en valencià, les dades són clares: està comprovat que l’ensenyament en valencià és l’únic que garanteix el bilingüisme i l’únic des del qual es pot construir un sistema educatiu plurilingüe real i efectiu.

Perquè volem un sistema educatiu basat en el plurilingüisme amb el valencià com a llengua vehicular, perquè volem que l’oferta d’ensenyament en valencià s’ajuste a la demanda dels pares i les mares, perquè el tancament de línies d’ensenyament en valencià als instituts és inacceptable i perquè deixar de promoure la nostra llengua en diversos àmbits és molt greu, Escola Valenciana vol tancar la celebració dels 25 anys de Trobades d’Escoles en Valencià amb una gran Festa per la Llengua el 9 d’octubre a la ciutat de València, una festa on vosaltres mares, pares, mestres, professors/res i alumnes sou els protagonistes, una festa que visualitza tota la tasca en defensa de l’escola de qualitat que des de centres com el vostre s’ha dut d’una forma col·lectiva durant més de 25 anys en la normalització del valencià en un àmbit clau pel futur, l’ensenyament

A juliol vau rebre una carta on us explicàvem la Festa pel Valencià i us animàvem a participar activament en l’escultura “La clau que obri tots els panys”, que està creant per a l’ocasió l’artista de renom internacional Manuel Boix. Es tracta de què treballeu al vostre centre el Llibre de la clau per tal de dipositar-lo el 9 d’octubre a la base de l’escultura com una activitat més d’aquesta festa que pretén ser una TROBADA DE TOTS ELS CENTRES D’ENSENYAMENT EN VALENCIÀ DE LES COMARQUES VALENCIANES.

EL LLIBRE DE LA CLAU

Durant aquest dies rebreu al vostre centre una bossa  que conté:

  • Dos “Llibres de la clau”. Un es per a personalitzar-lo i dur-lo emplenat el 9 d’Octubre a la Festa pel Valencià i dipositar-lo a la base de l’escultura. L’altre es per si el voleu decorar  i fer fotocòpies dels continguts per conservar-lo com a record al vostre centre.
  • Unes orientacions didàctiques per a treballar el contingut del “llibre de la clau”. 

 TALLERS INFANTILS

L’activitat més significativa de qualsevol Trobada són els Tallers infantils que cada any prepareu cada centre a la vostra Trobada comarcal, és per això que la Festa pel Valencià és una Trobada de Trobades de totes les comarques i per primera vegada serà l’espai on es podran reunir en un mateix lloc els tallers que s’han fet a cada Trobada comarcal 2010. És per això que us animem a què munteu el mateix taller que vàreu fer en la passada Trobada de la vostra comarca per tal de compartir-lo amb gent d’altres zones del nostre territori. Tan sols us heu de posar en contacte amb la Coordinadora de la vostra comarca per participar amb un taller.

 Durant aquestes setmanes anirem ampliant la informació al nostre web. Podeu anar consultant amb més detall la Festa pel Valencià en aquest enllaç: http://www.escolavalenciana.com/categorias/index/381

Diego Gómez

President d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua

 

1 Respuesta to “Festa per la Llengua el 9 d’octubre a la ciutat de València”


  1. 1 lUCIA 28 septiembre, 2010 a las 13:47

    QUE NO SE PARA QUE SIRBE ESTA FIESTA


Deja un comentario




Contacte

ampa.maxaub@gmail.com

ampa.maxaub@gmail.com

Inscripció 22-23
Inscripció AMPA 2022-2023

Atenció a les famílies

A partir del 3 d’Octubre

Dilluns a Dijous 
Lunes a jueves

17 a 18:30 h

Web del centro

Camiseta/Samarreta

Samarreta Max Aub

Mànega llarga i curta, 6€

Participa

Unidos con Etiopía

Entradas

septiembre 2010
L M X J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930