Escacs en el “Max Aub” – Ajedrez en el “Max Aub”

Escacs en el “Max Aub”

Diversos estudis demostren que l’aprenentatge i la pràctica dels escacs en edat escolar és un recurs educatiu immillorable per a promoure i desenvolupar en els xiquets i les xiquetes, capacitats i competències intel·lectuals i socioemocionals i pot suposar, segons els casos, un important i eficaç factor de prevenció del fracàs escolar. La concentració, el pensament lògic, l’organització espacial i temporal, la memòria, el càlcul, la imaginació, etc., són algunes d’aquestes capacitats. Poden consultar-se treballs i investigacions com els de Djakow, Petrovski i Rudik (1925), Frank (1974), Christiaen (1976), Dullea (1982), Ferguson (1982), García de la Rosa (1982), Horgan (1987 i 1992), Margulies (1992), Fried i Ginsburg (1988), Gaudreau (1992) i Rifner (1992), entre d’altres, tots ells recollits en el llibre Educant des dels Escacs, de Ferrán García Garrido, editat en 2001 per l’Editorial Paidotribo. El Club d’Escacs C.I.M. de Benimaclet ofereix la possibilitat d’introduir i promoure els Escacs entre les i els escolars del Max Aub d’una forma natural, adaptada a la seua edat i moment evolutiu, sense que els recursos econòmics puguen ser un impediment.

Durant aquest curs escolar 2011-12 el Club d’Escacs C.I.M. de Benimaclet, en col·laboració amb l’AMPA del col·legi, vos proposa els següents programes:

A) Sessions didàctiques en horari de migdia:

– Dirigides a xiquetes i xiquets d’Educació Primària que tinguen un coneixement bàsic de les regles de joc.

– L’objectiu és mantenir el seu interès pels Escacs, desenvolupar les seues capacitats i en els casos en els quals s’estime, orientar-los a la competició.

– L’horari d’aquestes sessions serà els divendres de 13’00 a 14’00 hores per als de 1r a 4t i de 14’00 a 15’00 hores per als de 5é i 6é.

– En el cas d’haver-hi més de 13 alumnes en un grup, es partirà en dos.

 

B) Sessions didàctiques en horari de vesprada:

– Dirigides a xiquetes i xiquets d’Educació Infantil (4 i 5 anys) i de Primer Cicle d’Educació Primària (1r i 2n) que no tinguen cap coneixement de les regles bàsiques dels Escacs.

– L’objectiu principal serà iniciar-los en el coneixement de les regles bàsiques dels Escacs i fomentar en ells l’afició a aquest noble joc.

– L’horari d’aquestes sessions podria ser, segons la quantitat d’inscripcions, els dilluns de 17’10 a 18’00 o els dimecres en el mateix horari (o els dos dies si hi ha dos grups).

– Cada grup no podrà excedir de nou alumnes i serà convenient i també necessària la participació activa dels pares o mares dels xiquets en les sessions per a aprendre al costat d’ells. És una experiència bonica.

C) Club d’Escacs “Max *Aub” (secció escolar del Club d’Escacs C.I.M. de *Benimaclet)

– Dirigit a escolars amb nocions bàsiques que vulguen practicar i que tinguen curiositat per conèixer el món de la competició esportiva.

– L’horari podria ser els dilluns i dimecres de 17’15 a 18’30 h.

– Un entrenador del Club d’Escacs C.I.M. organitzarà setmanalment competicions entre els socis de la secció, una setmana els dilluns i una altra els dimecres. Els que es vagen classificant en aquestes competicions internes podran participar com convidats l’últim dissabte de cada mes a una competició interescolar que se celebrarà en el Club C.I.M., en el carrer Músic Hipòlit Martínez, 3 (Escola de Música del C.I.M.), seu central del Club.

– Els socis de la secció podran acudir de forma voluntària i gratuïta a les sessions d’iniciació a la competició que se celebren els divendres a partir de les 19’00 h. en la seu central del C.I.M.

Totes les activitats, i les organitzades en altres col·legis de València, es coordinaran a través d’un fòrum virtual al que podran accedir els responsables de la secció d’Escacs de cada col·legi junt a més dels monitors i entrenadors.

Les condicions econòmiques podeu consultar-les en la circular de l’AMPA.

Per a conèixer millor com és el Club d’Escacs podeu entrar en http://www.escacsbenimaclet.com/

Des del Club d’Escacs C.I.M. de Benimaclet vos donem la benvinguda i esperem que romangueu amb nosaltres i romandre amb vosaltres durant molt temps.

Una cordial salutació de Jesualdo Navarro,

president del Club d’Escacs C.I.M. de *Benimaclet

Ajedrez en el “Max Aub”

Diversos estudios demuestran que el aprendizaje y la práctica del Ajedrez en edad escolar es un recurso educativo inmejorable para promover y desarrollar en los niños, capacidades y competencias intelectuales y socioemocionales y puede suponer, según los casos, un importante y eficaz factor de prevención del fracaso escolar. La concentración, el pensamiento lógico, la organización espacial y temporal, la memoria, el cálculo, la imaginación, etc., son algunas de estas capacidades. Pueden consultarse trabajos e investigaciones como los de Djakow, Petrovski y Rudik (1.925), Frank (1.974), Christiaen (1.976), Dullea (1.982), Ferguson (1.982), García de la Rosa (1.982), Horgan (1.987 y 1.992), Margulies (1.992), Fried y Ginsburg (1.988), Gaudreau (1.992) y Rifner (1.992), entre otros, todos ellos recogidos en el libro Educando desde el Ajedrez, de Ferrán García Garrido, editado en 2.001 por la Editorial Paidotribo. El Club de Ajedrez C.I.M. de Benimaclet ofrece la posibilidad de introducir y promover el Ajedrez entre las y los escolares del “Max Aub” de una forma natural, adaptada a su edad y momento evolutivo, sin que los recursos económicos puedan ser un impedimento.

Durante este curso escolar 2011-12 el Club de Ajedrez C.I.M. de Benimaclet, en colaboración con la AMPA del colegio, os propone los siguientes programas:

A) Sesiones didácticas en horario de mediodía:

–        Dirigidas a niñas y niños de Educación Primaria que tengan un conocimiento básico de las reglas de juego

–        El objetivo es mantener su interés por el Ajedrez, desarrollar su capacidades y en los casos en los que se estime, orientarlos a la competición

–        El horario de estas sesiones será los viernes de 13’00 a 14’00 horas para los de 1º a 4º y de 14’00 a 15’00 horas para los de 5º y 6º

–        En el caso de haber más de 13 alumnos en un grupo, se desdoblará en dos

B) Sesiones didácticas en horario de tarde:

–        Dirigidas a niñas y niños de Educación Infantil (4 y 5 años) y de Primer Ciclo de Educación Primaria (1º y 2º) que no tengan ningún conocimiento de las reglas básicas del Ajedrez

–        El objetivo principal será iniciarlos en en el conocimiento de las reglas básicas del Ajedrez y fomentar en ellos la afición a este noble juego

–        El horario de estas sesiones podría ser, según la cantidad de inscripciones, los lunes de 17’10 a 18’00 o los miércoles en el mismo horario (o los dos días si hay dos grupos)

–        Cada grupo no podrá exceder de nueve alumnos y será conveniente y también necesaria la participación activa de los padres o madres de los niños en las sesiones para aprender junto a ellos. Es una experiencia bonita

C)  Club de Ajedrez “Max Aub” (sección escolar del Club de Ajedrez C.I.M. de Benimaclet)

–        Dirigido a escolares con nociones básicas que quieran practicar y que tengan curiosidad por conocer el mundo de la competición deportiva

–        El horario podría ser los lunes y miércoles de 17’15 a 18’30 h.

–        Un entrenador del Club de Ajedrez C.I.M. organizará semanalmente competiciones entre los socios de la sección, una semana los lunes y otra los miércoles. Los que se vayan clasificando en estas competiciones internas podrán participar como invitados el último sábado de cada mes a una competición interescolar que se celebrará en el Club C.I.M., en la C/ Músico Hipólito Martínez, 3 (Escuela de Música del C.I.M.), sede central del Club

–        Los socios de la sección podrán acudir de forma voluntaria y gratuita a las sesiones de iniciación a la competición que se celebran los viernes a partir de las 19’00 h. en la sede central del C.I.M.

Todas las actividades, junto a las organizadas en otros colegios de Valencia, se coordinarán a través de un foro virtual al que podrán acceer los responsables de la sección de Ajedrez de cada colegio junto a los monitores y entrenadores.

Las condiciones económicas podéis consultarlas en la circular de la AMPA.

Para conocer mejor cómo es el Club de Ajedrez podéis entrar en http://www.escacsbenimaclet.com/

Desde el Club de Ajedrez C.I.M. de Benimaclet os damos la bienvenida y esperamos que permanezcáis con nosotros y permanecer con vosotros durante mucho tiempo.

Un cordial saludo de Jesualdo Navarro,

presidente del Club de Ajedrez C.I.M. de Benimaclet

Anuncios

0 Responses to “Escacs en el “Max Aub” – Ajedrez en el “Max Aub””  1. Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s
Contacte

ampa.maxaub@gmail.com

ampa.maxaub@gmail.com

Atenció a les famílies

A partir del 3 d’Octubre

Dilluns a Dijous 
Lunes a jueves

17 a 18:30 h

Fitxa d´inscripció – Ficha de Inscripción

2017-2018

Web del centro

Camiseta/Samarreta

Samarreta Max Aub

Mànega llarga i curta, 6€

Participa

Voluntari - Voluntario

Menú escolar

Calendario Escolar

Unidos con Etiopía

Entradas

septiembre 2011
L M X J V S D
« Jul   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Anuncios

A %d blogueros les gusta esto: